Események

Csodák földjén Kapolcson

2015. augusztus 18.

Tegyi Enikő, Csányi Csaba és Göntér Móni szubjektív beszámolója az SF Egyesület első, kétnapos elvonulásáról
kapolcs_retreat1“Megtartottuk első, kísérleti hazai mini-retreatünket, Kapolcson, kamarakörülmények között, hárman: dolgoztunk, tanultunk, épültünk, és – mint a fotókról kiderül – volt bálafutás és lecsó, szigligeti és sajkodi úszás, biciklizés, és a fenomenális fagyi a szigligeti vár tövében. Gazdag, békés, meghitt két napunk volt. Amit én nagyon értékeltem: a személyes hangot, a bizalmat, az érzékeny figyelmet a személyes témáinkban, a korrekt szakmai kereteket a munkákban, és a teljes szabadságérzetet körülötte. :-)”


“Akárhogyan igyekeznék azon, hogy leírjam, mit adott számomra ez a két nap Kapolcson, töredékét tudná csak visszaadni annak, ahogyan azt megéltem. 
Egy szakmai keretekbe foglalt, de emberi kapcsolatokon keresztül működő, nagyon intenzív külső-belső utazáson jártam. Minden program váratlan értékekkel, felfedezésekkel tett gazdagabbá, akár bicajjal suhantunk az ébredező falu reggeli csendjében, akár bizalommal és figyelemmel felvértezve dolgoztunk egy-egy nehéz kérdés megválaszolásán.
A hely, a környezet és az „útitársak” jelenléte megteremtette az aktív ellazulás és feltöltődés lehetőségét.
Szerencsésnek érzem magam, hogy részt vettem a magyarországi SF közösség első retreat-jén!”kapolcs_balakkapolcs_patak kapolcs_biciklis

kapolcs_coaching“Olyan intenzív két napot töltöttünk együtt, amelybe a szakmai munka és fejlődés mellett a testi és lelki feltöltődés is belefért.
Egyéni coachingülések, új eszközök kipróbálása és metaszinten zajló szakmai beszélgetések mellett bőven szántunk időt biciklizésre, 
úszásra a Balatonban  vagy épp ringatózásra, mint ahogy finom borok vagy éppen különleges fagylaltok kóstolására 😉
Mindezt csodálatos, békés helyszínen, árnyas fák alatt, a Balaton-felvidék dombjai között.
Kíváncsi lettem arra, hogy az ebben a minicsoportban kialakított keret, a létrejött meghittség és bizalom, a két napra kiterjesztett védőburok mindazzal a rengeteg hozadékával és meglepetésével, amely nekünk annyi megértést, örömet és új gondolatot hozott, hogyan tud működni nagyobb csoport esetében.
Olyan kereteket próbáltunk ki és fejlesztettünk tovább, amelyek között jövőre is örömmel szervezzük meg a pár napos feltöltődést. Mi már biztosan tudjuk, hogy megéri ott lenni.”