Események

Serdülők pozitív viselkedésének hatékony támogatása

2020. december 21.

A hawaii-i oktatási minisztérium 2020 novemberében egy online előadást hirdetett meg, melyben Lorenn Walker és Mark Van Ryzin mutatták be kutatásaikat és szakmai tapasztalatukat:  hogyan lehet hatékonyabban hozzájárulni ahhoz, hogy serdülők megerősödjenek konstruktív viselkedési mintáikban, egymástól ilyeneket sajátítsanak el és eközben iskolai előmenetelük is javuljon. Lorenn bűnelövetőkkel dolgozik és megoldásfókuszú resztoratív gyakorlatát vegyes összetételű peer csoportok együttműködésével valósítja meg. Ez az integrációs módszer jelentős előnyöket mutat az elkövetők csoportjaival végzett érzékenyítő munkához képest.
Mark Van Ryzin beszámolójában az osztálytermi tanulás kooperatív formáját hasonlítja össze „szokásos” csoportfeladatok alkalmazásával. Megmutatja, hogy a kooperatív tanítás akkor különösen hatékony, ha a tanulók mindeközben arra vonatkozóan is oktatásban részesülnek, hogyan működjenek együtt: a tananyag elsajátítása közben szociális kompetenciáig célzott fejlesztése is zajlik. E folyamatok -a tanárok számára könnyebbséget jelentő- előszervezése lehetővé válik egy erre kifejlesztett tanulási plattform segítségével.
A novemberi  előadás körül komoly érdelődés mutatkozott az Egyesületben, Lehoczky Frigyes részt vett majd egy zoom interjú keretében összefoglalta nekünk Lorenn Walker és Mark Van Ryzin előadását. Köszönjük!

Hankovszky Katalin