Események

Megoldásfókuszú (SF) Klub

2023. április 14.

💓 „A megoldásfókusz olyan, mint egy nyelv. A legjobban akkor tanulod meg, ha használod, olyanokkal, akik szintén beszélik.” (Elliott Connie)💓
Kedves SF iránt érdeklődő „Ismeretlen”, Kedves Egyesületi Tagunk, Kedves Megoldásfókuszúan dolgozó Kolléga!
Elliott Connie kollégánk gondolatát idézve, egy olyan kísérletként induló programra hívunk, amely reményeink szerint rendszeres, nyitott és alkotó találkozási tere lesz a megoldásfókuszú megközelítést munkájukban és életükben alkalmazó (szak)embereknek – oktatásban, coachingban, szülőként, vezetőként, büntetésvégrehajtásban, segítői munkában, stb. – és életük feladatainak megoldását kereső (szak)embereknek.
A programmal szakmai közösségek önszerveződését, a megoldásfókuszú megközelítés széleskörű megismerését és alkalmazását szeretnénk elősegíteni. A programot a jelenlévők érdeklődése és céljai mentén rugalmasan együtt alakítjuk úgy, hogy személyesen és az online térben is létrejöhessenek beszélgetések!
Megoldásfókuszú (SF) Klub – személyes és online részvétellel is
Időpont: 2023. április 19. 18:00-20:00 óráig
Helyszín: személyesen az Integrál Akadémia termében (1024 Budapest, Lövőház u. 24. V. emelet 2.) A programon személyesen 20 főt tudunk fogadni, a helyek feltöltése jelentkezési sorrendben történik. A személyes helyek feltöltését követően regisztrációt, csak online csatlakozással tudunk fogadni. (Minden jelentkezőnek visszajelzést küldünk arról, hogy személyesen vagy onlin lesz lehetősége a részvételre.)
Online regisztráció ZOOM csatlakozással a személyesen jelenlévők számától függetlenül is lehetséges. A Zoom belépési linket az esemény napján küldjük ki a regisztrálóknak.
Résztvevők: SF alkalmazók, az SF megismerésére és együtt gondolkodásra nyitott megoldáskeresők
Részvételi feltételek: a részvétel díjmentes
Az esemény szervezője: Solution Focus Egyesület (https://sfegyesulet.org/)
Szeretettel várunk, ha a munkádban/életedben rendszeresen használod a megoldásfókuszú megközelítés alapelveit és SF gyakorlatod továbbfejlesztéséhez társakat, tapasztalatokat keresel és tudásodat, tapasztalataidat szívesen adod mások előrelépéseihez, tanulásához is.
Szeretettel várunk, ha megismerkednél egy széles spektrumban alkalmazható megközelítéssel (szemléletmóddal), amely a problémákról a megoldásokra irányítja figyelmet.
A program során a jelenlévők tapasztalatai és érdeklődése mentén aktív együttműködéssel (kiscsoportos interakciókban) keressük:
➡ a veletek érkező ügyek megoldásának lehetőségeit;
➡ az alkalmazási területek fejlesztésének lehetőségeit;
➡ az jelenlévő egyének és csoportok előrelépésének a lehetőségeit;
➡ konkrét ügyeket, amelyek mellé szívesen álltok szakmai támogatással;
➡ szociális és társadalmi kérdésekre adható válaszokat;
stb.
Az eseményen a részvétel díjmentes és előzetes regisztrációhoz kötött!
A programmal kapcsolatos kérdésekben az sf.elnokseg@gmail címen fogadjuk a leveleket!
Szeretettel várunk az Elnökség és a közösség nevében