Események

Mindfulness – A tudatos jelenlét gyakorlása

2015. április 6.

Következő egyesületi estünk időpontja:
2015. április 29. 18-20h
Mindfulness
Az est házigazdái:
Pinterics Judit és Fazekas Gábor

Helyszín: Kaptár, Budapest VI., Révay köz 4.
Részvételi díj:
SF egyesületi tagoknak: ingyenes
Érdeklődőknek: 3.000 Ft
Ha szeretnél részt venni az eseményen, itt regisztrálj:

Előfordult már hogy:

  • Egy helyzetre – coachingülés, üzleti tárgyalás, szakmai megbeszélés – nehezen tudtál ráhangolódni?
  • Egy beszélgetés közben elkalandoztál és hirtelen azt vetted észre, hogy mondatok estek ki, mert nem tudtál figyelni?
  • Az ügyfeled témája olyan mélyen érintett, hogy hirtelen nem tudtad, mitévő legyél, hogy a beszélgetés folyamatát fenn tudd tartani és ne sodorjanak el az érzelmeid?
  • Egy esemény vagy tevékenységed úgy zajlott le, hogy csak a végén kaptál észbe, hogy annyira nem tudtál odafigyelni, hogy úgy tűnt, mintha meg sem történt volna – egy jó ebéd, egy finom kávé, egy telefonbeszélgetés, egy frissítő fürdő?

Interaktív, élményközpontú workshopunkon ízelítőt kaphatsz abból, hogy:

 • Milyen hasonlóságot fedezhetünk fel a Mindfulness és a Solution Focus között, és ezek a hasonlóságok hogyan segítik integrált alkalmazásukat a hatékonyabb beszélgetésvezetés érdekében: erősítve a coach jelenlétét, elmélyült figyelmét és tudatosságát,
 • Egy egyszerű gyakorlattal hogyan kerülhetsz néhány perc alatt összeszedett állapotba,
 • Hogyan teremtheted meg tudatos jelenlétedet, hogy teljes figyelmed az ügyfélnek tudd szentelni, és elfogadd a pillanat teljességének azt, ami akkor és ott felbukkan, és tudj azzal dolgozni,
 • Az éber figyelem gyakorlása hogyan segíti a jelen pillanat – amelyben az életünk zajlik – teljesebb, örömtelibb megélését.

A workshop-ot gondosan előkészítettük, de elsősorban a Ti, aktuálisan megfogalmazott igényeitek alapján fogjuk megtartani.
Lehetőséget teremtünk alapfogalmak igény szerinti tisztázására, és kipróbálunk néhány gyakorlatot. Ezután megtapasztaljuk egy coaching helyzetben, hogy milyen különbséget eredményez a tudatos jelenlét gyakorlása a coach személyes hatékonyságában.

Érdeklődőknek szívesen adunk ötleteket egyszerű, bármilyen időbeosztásba könnyen illeszthető további gyakorlatokhoz.

FazekasGaborFazekas Gábor
Pénzügyi vezetői és szakértői pozíciókban dolgozott a profit és non-profit szektorban. Zen gyakorló. 2008 óta vezet Mindfulness Based Stress Reducion (MBSR) tanfolyamokat a Magyar Rákellenes Liga szervezésében az Országos Onkológiai Intézetben. 2009-ben szervezte meg az MBSR módszer kidolgozója, Dr. Jon Kabat-Zinn magyarországi látogatását. 2014-ben az Oxford Mindfulness Center és a Semmelweiss Egyetem közös képzése részeként 8 hetes Mindfulness Based Cognitive Therapy tanfolyamot vezetett a részvevők számára.
PintericsJuditPinterics Judit
2001-ben kezdett brief coachinggal foglalkozni. 1989-től végez meditációs gyakorlatokat. 2012-ben vett részt Fazekas Gábor MBSR kurzusán résztvevőként, majd megfigyelőként. Azóta a mindfulness gyakorlása mindennapjai részévé vált és egyre jobban kihat szakmai munkája minőségére is. Coachingjai során elmélyült figyelemmel és tudatos jelenléttel kíséri beszélgető partnerét, idő és tér teremtésével nyújt biztonságos keretet ahhoz, hogy nehéz témák is kimondhatók, végiggondolhatók legyenek.