Események

Pozitív pletyka a TEDxYouth Budapest-en

2016. november 23.

Czombos István beszámolója
gossipA TEDxYouth Budapest nemcsak a nagyszerű előadásokról lehet híres, hanem arról is, hogy újszerű és izgalmas dolgokat lehet kipróbálni. A mostani alkalommal ilyen volt például a pozitív pletyka is.
Ebben az eszközben azt szeretem igazán, hogy használatakor, mint most is, az az érzésünk lehet, hogy a legnyitottabb emberekkel, a legjobb megfigyelőkkel találkozunk éppen. 
A mostani alkalommal sem volt ez másként. Lenyűgöző volt azt is látni, hogy az egyesületünket képviselők hány és hány megnyilvánulását tudták megmutatni a pozitív pletykának és hogy ezek mindegyikét az érdeklődők milyen könnyen és szívesen kezdték el alkalmazni.
tedx-pletykaSzeretem látni a pletyka bemutatásakor az érdeklődők arcán a mosolyt, amikor rádöbbennek, hogy a pletyka igenis lehet pozitív is és hogy mennyire egyszerű, mennyi helyen lehet hasznos. A bemutatás során azt is észrevettem, hogy nem kell beszélnünk arról mi is ez, egy perc felvezetés után azonnal tudunk egy kört alakítani, ahol valaki elkezd röviden mesélni bármiről és a körben ülők, akik talán akkor találkoztak vele először, milyen könnyen tudnak a beszélő erősségeiről, erőforrásairól azonnali megerősítéseket adni a hallottak alapján, teljesen profi módon, ráadásul úgy, hogy a megerősítéseket kapó ezeket igaznak érzi, elfogadja.
A pletyka használata, nekünk is sok újat adott ez alkalommal, hiszen kipróbálhattuk, milyen eredményesen használható akár akkor is, ha csak tíz percünk van rá, vagy éppen, ha egy nagyobb forgatag közepén próbáljuk alkalmazni. Ráadásul legnagyobb örömünkre azt is megerősítve láthattuk, hogy a pozitív pletyka kapcsolatokat teremt: a körünkből távozóknál azt láttuk, hogy összekeveredtek egymással, a nap további részében is együtt maradtak és jófajta beszélgetések indultak el közöttük. Mi megerősödtünk abban, hogy van helye a pozitív pletykának mindenütt és a nap során kapott pozitív energiákat visszük tovább, mindazokkal, akik ebben csatlakoznak hozzánk, mindenhová, ahol úgy érzik helye van an
nak.
Ha érdekel egy testközeli élmény a pozitív pletykáról, gyere el a decemberi klubestünkre, ahol kipróbálhatod azt és ahol beszélünk arról is, hogy hol lehet még hasznos ez az eszköz.
Az est tervezett időpontja: 2016. december 28., 18.00-20.00, helyszíne a Kaptár (Budapest VI. Révay köz 4.)