Események

Egyesületi est – Ami megcsinálható és amiért simán hálásak lehetünk…

2020. február 27.

2020. március 25. 18-20h
Helyszín: online, Zoom (a linket a regisztráció után kapod meg)
Megoldásfókuszú munka csapatokkal.
Vendégünk Hankovszky Katalin, aki a 90-es évek második felétől rajong a vágyott jövő vonzerejét, az erőforrások tettenérését szorgalmazó munkamódszerért (= SF). Munkájában közösségeink: cégek, iskolák, stb. még inkább jóleső, kiteljesítő és pragmatikus együttélése lebeg a szeme előtt.

Hankovszky Katalin


Már korán feltűnt a megoldásfókuszú munka során, hogy ha sikerül jól eltalálni, akkor nehéz körülmények vagy kilátástalannak tűnő kiindulási helyzet is fordulhat egyet, és egyszercsak megkönnyebbült arcokat, ellazuló vállakat és óvatosan bizakodó mondatokat észlelek a csapatban. Stop-stop-stop, hogy csináltuk??! Az elmúlt több mint két évtizedben lett pár ötletem, mivel kerülhetünk közelebb a munkánk során ezekhez a pillanatokhoz: milyen eszközök és módszertani fogások fejtik ki hatásukat ilyen irányba. Továbbra is azt sejtem, hogy egy része a fordulatnak esetleg a csapat teljes interakcióját, az egész teamcoachingot vizsgáló mikroanalízissel lenne csak fülöncsíphető – azaz a cselekmény résztvevői számára inkább észrevétlenül, hálát ébresztő módon jelentkezik.
Az egyesületi esten ilyen fordulatokról, megfigyelhető erőfeszítésekről és hirtelen békéssé váló pillanatokról mesélünk egymásnak, gyűjtünk kedvező formátumokat és módszertani trükköket, melyek kedvezhetnek az emberek természetes reményképességének.
Várunk szeretettel minden érdeklődőt, kiemelten vezetőket, a megoldásfókusz iránt érdeklődő szakembereket akik kihívást jelentő helyzetekben többek jóléte érdekében teszik a munkájukat.
Részvételi díj: 3.500 Ft
Pedagógusoknak: 2.500 Ft
Megoldásfókuszú Egyesület tagjainak: díjmentes
A részvételi díj az online megvalósítás miatt módosul. Utalj annyit, amennyit jónak látsz, ezzel is támogatod az egyesület munkáját. Adományodat előre is köszönjük!
Hozzájárulásodat az alábbi számlaszámra utald:
Solution Focus Megoldásközpontú Egyesület
MagNetBank  16200199-00243106
Közlemény: adomány [neved, esemény dátuma]
A számlát az összeg beérkezése után állítjuk ki és küldjük neked.
Regisztráció:
https://docs.google.com/forms/d/1mHjbbxwYTaNk84Xl5GkoSgcvnRKekQgNYhnLFSCSrgU/edit